Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kígyóuborka, 1 szép, húsos pritaminpaprika, 1 nagy, kemény paradicsom, 1/2 fej saláta, 10 dkg tejszínes krémsajt, 3 dkg vagdalt dió, 3 dl kefír, 1/2 citrom lereszelt héja és leve, 1/2 dl fanyar fehérbor, 2 ek mustár, 2 ek porcukor, 3 ek ketchup, 1 kk borsikafű, 1 mk kakukkfű, ízlés szerint só |
A kefírbe beletesszük az ízesítőket és fűszereket, folyamatosan kóstolgatjuk, nehogy túladagoljunk valamit. Végül belekeverjük a krémsajtot is, és szép, sűrű mártást keverünk belőle. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |