recept: Keszler-saláta, Kifőzde
Keszler-saláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kígyóuborka,
1 szép, húsos pritaminpaprika,
1 nagy, kemény paradicsom,
1/2 fej saláta,
10 dkg tejszínes krémsajt,
3 dkg vagdalt dió,
3 dl kefír,
1/2 citrom lereszelt héja és leve,
1/2 dl fanyar fehérbor,
2 ek mustár,
2 ek porcukor,
3 ek ketchup,
1 kk borsikafű,
1 mk kakukkfű,
ízlés szerint só



A kefírbe beletesszük az ízesítőket és fűszereket, folyamatosan kóstolgatjuk, nehogy túladagoljunk valamit. Végül belekeverjük a krémsajtot is, és szép, sűrű mártást keverünk belőle.
A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük.
Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Kifejezetten sajtfondühöz kreáltam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.01. Utoljára frissítve: 2008.09.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:28:02 - 1.72)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez