Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||||
1-1,5 kg tokaszalonna só, egészbors, pirospaprika, fokhagyma, vöröshagyma |
A szalonnát egyben, megmosva feltesszük főni. Mindenféle szalonnával próbálkozhatunk, még füstölttel is, de kimagaslóan jó eredményt csak a nyers tokaszalonnával érhetünk el. A legjobb akkor csinálni, amikor hurkát is készítünk, mert ebben az abálében a legjobb főzni, a nevében is benne van. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
| cikk a blogon | |
Kuktába szoktam az egészet belerakni, 30 perc után használható.
Nekem meg sem fordul a fejemben a kukta ötlete.30 perc alatt mennyit ízt szív magába a szalonna bőre és húsos része? Elvesznek a legszebb ízek. Ha éhenhalok, akkor is kivárom a fővés idejét, semmi pénzért nem ennék hamburgert sült krumplival, ketchuppal...
mi az hogy \\\"semmi pénzért nem ennék hamburgert sült krumplival,ketchuppal...\\\"
Azt, amit olvastál: hogy nem kedvelem az amerikai kaját, legfőképpen a sült krumplit ketchuppal, hamburgerrel. Ez nem a Kifőzde stílusa, és a Kifőzde nem éppen azok kedvére készült, akik elkötelezett hívei az amerikai kajáknak. Akár hiszed, akár nem, van ilyen, nem is egy...
Köszönöm az ötletet, azért keresgéltem, hogy miként \\\"modelezhetném\\\" az abálólevet. Most megyek kipróbálni. Én sem szeretem a hamburgert.
hat itt este 11 ora van es nezegetem a recepteket es mar folyik a nyalam arra gondolva hogy holnap reggel neki allok es ezt fogom meg csinalni es elvezni mert hat en sem szeretem a hamburgert es tobbi vacakot habar itt Kanada-ban van belole eled sok.Majd ujra irok miutan meg lett hogy,hogyan sikerult
Szerinted milyen lenne ha egy kis sonkapácot is tennék a főzőlébe? Ha hülyeséget kérdeztem ne harapd le a fejem kérlek! :) B.Ú.É.K.!!!! :)
Jaj, Bogárka, már hogy lenne hülyeség! (Hol lehet kapni?) Tegyél bele és írd meg sürgősen az eredményt! Ha jó, felvesszük a receptbe. BUÉK neked is és minden kedves éhezőnek!
Végre volt időm elkészíteni a sonkapácos abált szalonnát! Isteni lett! Jól bedörzsöltem a fűszerkeverékkel,hagytam kb.1 órát állni,majd lábosba tettem,szórtam még rá a sonkapácból,felöntöttem vízzel,hogy ellepje és még raktam bele 2 babérlevelet,szemes borsot és egy fej fokhagymát. Azt kérdezted hol lehet kapni? Én CBA-ban vettem. Próbáld ki,mert nagyon finom tőle a szalonna!
Bogárka, hétfőn száguldok a CBA-ba!
Mi köze a kuktának az amerikai kajához? A kukta a franci konyha kelléke (Denis Papinnak kéne szobrot emelni nem letünt korok politikusainak), én még olyat nem láttam, hogy valaki kuktában főzött volna hamburgert vagy piriburit. Amúgy ha félsz, hogy nem szív be elegendő ízt vágd fel (hehe, szemét leszek) 1 incses kockákra.
BKRS, te vagy kötözködő hangulatban voltál, mikor ezt írtad, vagy még sokat kell fejlődnöd étkezési és logikai téren ahhoz, hogy felismerd a kapcsolatot a kukta és a hamburger között. (De hogy tudd: rohanás, ámokfutó életstílus, nem étkezünk, táplálkozunk, csak minél kevesebb idővel megússzuk, jó lesz bármi, ami elveri az éhséget... én erre gondoltam)
Finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek.UI: Én sem szeretem a hamburgert..
A kukta sz.tem se passzol még átvitt értelemben sem (!!!) a hamburgerhez, ez -már bocsánat- baromság. Kifőzdés nyilván nem szokott fasírtot vagy csavapcsicsa-félét készíteni, és a sültkrumplit se szereti, ez lejött, de hogy jön ez az abált szalonnához??!! Tán a brassóit is tésztával eszi :) Az más kérdés, hogy 15 percért érdemes-e kuktázni... Node hogy vízben elkeverni a paprikát és fokhagymát, ez kiverte a biztosítékot!! Az irdalás teljesen fölösleges... A szalonnát pedig a vágás után egyből felhasználjuk, nem tesszük tönkre a mosással!! Kívül pörzsölve, a bőr tisztára mosva, belül a malac \\\"steril\\\", nem koszos késsel vágjuk! :) A vért se mossuk le soha, ha kell, tiszta (szinte steril!!) ruhával töröljük le a húsról! Még a boltit se mossuk! Ja, két napja volt vágás, naná hogy készült abált szalonna is, persze nem ezen recept alapján :) Jó malackodást
Nagyon király
Megcsináltam. ÁLOM FINOM!!!