recept: Talkedli, Kifőzde
Talkedli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 tojás,
5 dkg porcukor,
50 dkg rétesliszt,
5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1/2 citrom reszelt héja,
lekvár, vaníliás porcukor


Egy deci langyos, cukrozott tejben elmorzsolom az élesztőt, majd lefedve, langyos helyen kovásznak kelesztem, míg fel nem jön magasra.
Közben 2 tojást 5 dkg porcukorral, pici sóval, reszelt citromhéjjal egy fazékban jól elkeverek, majd 50 dkg rétesliszttel és a maradék langyos tejjel (amit apránként adagolok bele) símára kikeverem.
Amikor ez kész, hozzákeverem a kovászt. A tésztának hasonló sűrűségűnek kell lennie, mint a nokedli.
Langyos helyen, a fazekat letakarva kelesztem, amíg magasan fel nem jön a tészta és lukacsos nem lesz.
Bő, közepesen forró olajba szaggatom az olajban megmártott kanállal és szép pirosasbarnára sütöm.
Leitatom róla az olajat, megszórom porcukorral, jó sűrű baracklekvárral leöntöm és HAMM, bekapom!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám csehpimasznak mondta, és mindig kevés volt!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.02.25. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:38:02 - 1.14)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez