recept: Madártej, Kifőzde
Madártej
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 liter tej,
5 egész tojás,
15 deka porcukor,
fél rúd vanília,
6 deka mandula


Az 5 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk. A tejet felforraljuk a hosszában felvágott vaníliával és a cukorral, és kiskanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk a habot éppen úgy, mint a galuskákat szokás.
A kifőzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük és tálaló tálba rakjuk.
A tojássárgákat 1 deci tejjel elkeverjük jó simára, és hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és folyamatosan keverve, kellő sűrűségűre hevítjük. Nem szabad felforrnia.
Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl. Ha már alig langyos, ráöntjük a galuskákra, az sem baj, ha szitán keresztül - az esetleg mégis képződött csomók kiszűrésére.
Jó alaposan lehűtve tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám szerette csinálni. Mi is szerettük, hogy szerette.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:30:19 - 1.84)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez