Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 liter tej, 5 egész tojás, 15 deka porcukor, fél rúd vanília, 6 deka mandula |
Az 5 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk. A tejet felforraljuk a hosszában felvágott vaníliával és a cukorral, és kiskanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk a habot éppen úgy, mint a galuskákat szokás. A kifőzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük és tálaló tálba rakjuk. A tojássárgákat 1 deci tejjel elkeverjük jó simára, és hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és folyamatosan keverve, kellő sűrűségűre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl. Ha már alig langyos, ráöntjük a galuskákra, az sem baj, ha szitán keresztül - az esetleg mégis képződött csomók kiszűrésére. Jó alaposan lehűtve tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |