Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg liszt, 30 dkg vaj, 45 dkg porcukor, 1 csg vanillincukor, 1 kk szódabikarbóna, 1 csapott mokkáskanál fahéj, 7 tojás, tejföl, valami pikáns lekvár, 17 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál kakaópor (nem instant!), tej, 1 dl rum |
A 30 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 25 dkg porcukorból 1 csg vanillincukorral, 1 kk szódabikarbónával, 2 evőkanál kakaóporral, 1 csapott mokkáskanál fahéjjal, 4 tojás sárgájával, kis tejföllel puha tésztát gyúrunk. A tészta elég ragadós, bőven kell lisztezni a deszkát. A tésztát kétfelé választjuk, egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral. Tölteléket készítünk 10 dkg vajból, 5 evőkanál porcukorból, 1 dl rummal, 15 dkg kókuszreszelékkel, 4-6 tojás habnak felvert fehérjével. Rákenjük a lekvárral megkent tésztára, kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük vele a tepsiben lévő tésztát. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és amíg a süti sül, a következő mázt készítjük a tetejére: 3 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral jól kikeverjük, és a kész, még meleg tészta tetején elsimítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk. Ha kihűlt, a kész sütit kocka alakúra felvágjuk, úgy kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |