recept: Kókuszkocka, Kifőzde
Kókuszkocka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg liszt,
30 dkg vaj,
45 dkg porcukor,
1 csg vanillincukor,
1 kk szódabikarbóna,
1 csapott mokkáskanál fahéj,
7 tojás, tejföl, valami pikáns lekvár,
17 dkg kókuszreszelék,
2 evőkanál kakaópor (nem instant!),
tej, 1 dl rum


A 30 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 25 dkg porcukorból 1 csg vanillincukorral, 1 kk szódabikarbónával, 2 evőkanál kakaóporral, 1 csapott mokkáskanál fahéjjal, 4 tojás sárgájával, kis tejföllel puha tésztát gyúrunk. A tészta elég ragadós, bőven kell lisztezni a deszkát.
A tésztát kétfelé választjuk, egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral.
Tölteléket készítünk 10 dkg vajból, 5 evőkanál porcukorból, 1 dl rummal, 15 dkg kókuszreszelékkel, 4-6 tojás habnak felvert fehérjével. Rákenjük a lekvárral megkent tésztára, kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük vele a tepsiben lévő tésztát.
Közepesen meleg sütőbe tesszük, és amíg a süti sül, a következő mázt készítjük a tetejére:
3 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral jól kikeverjük, és a kész, még meleg tészta tetején elsimítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Ha kihűlt, a kész sütit kocka alakúra felvágjuk, úgy kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Rózsa receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2008.08.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:29:36 - 1.77)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez