Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 4 evőkanál víz, kevés só, porcukor |
Az összetevőket kézzel jól összegyúrom, egy éjszakán keresztül pihentetem. Pihentetés után kinyújtom 4-5 mm vastagra, kb. 5 centis kockákra vágom, ha igazán jó a kedvem, a közepére 1 db kimagozott meggyet, fél diót vagy kemény lekvárt teszek. Kifli alakra hajtogatva forró sütőben kisütöm. Még melegen porcukorba hengergetem. Egy hétig is megőrizné a minőségét, ha el nem fogyna. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Élvezettel olvasom és készítem receptjeit. De lenne egy kérésem: ha lehetne pontosabb leírást adni a sütésröl! Pl: forró sütöben - kb hány fok a "forró"? 180C? Tisztelettel, Józsi Bácsi
Kedves Józsi Bácsi Amerikából! Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen messze tájakról is dicsérik a Kifőzdét, köszönöm szépen! Nemrég vettem egy sütőhőmérőt, így innen tudom, hogy a "forró" sütő nálam 200-210 Celsius fokot jelent. Jó egészséget, jó étvágyat! Francipapa
Jó, hogy mondod Főnök, én, csak saccoltam, hogy annyi lenne, de csak 10 fokot tévedtem plusszba.