recept: Csali, Kifőzde
Csali
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

15 dkg rétesliszt,
15 dkg darált dió,
8 dkg vaj,
1 tojás,
5-8 tojás fehérje,
1 dkg élesztő,
3 evőkanál porcukor,
baracklekvár


Anyósom négy lányt nevelt fel, és pontosan tudta, hogyan lehet a maradék tojásfehérjék hasznosításával férjhez adni őket. Az ő találmánya ez a sütemény:

A lisztet a vajjal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával.
Hozzáadjuk még a tojás sárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottunk) és összegyúrjuk.
A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük, közepes meleg sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kész, kivesszük a sütőből, és a meleg tésztára vastagon baracklekvárt kenünk, majd ráterítjük a dióval és 2 evőkanál porcukorral habbá vert tojásfehérjét.
Lassú tűznél közepesen pirosasbarnára sütjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és felvágjuk.
Magam is tanúsíthatom, hogy bevált. :-)

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyósom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.04. Utoljára frissítve: 2009.12.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:28:56 - 1.19)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez