Hozzávalók: |
Elkészítés: |
15 dkg rétesliszt, 15 dkg darált dió, 8 dkg vaj, 1 tojás, 5-8 tojás fehérje, 1 dkg élesztő, 3 evőkanál porcukor, baracklekvár |
Anyósom négy lányt nevelt fel, és pontosan tudta, hogyan lehet a maradék tojásfehérjék hasznosításával férjhez adni őket. Az ő találmánya ez a sütemény: A lisztet a vajjal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a tojás sárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottunk) és összegyúrjuk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük, közepes meleg sütőben világosbarnára sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a meleg tésztára vastagon baracklekvárt kenünk, majd ráterítjük a dióval és 2 evőkanál porcukorral habbá vert tojásfehérjét. Lassú tűznél közepesen pirosasbarnára sütjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és felvágjuk. Magam is tanúsíthatom, hogy bevált. :-) Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |