Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
30 dkg finomliszt, 20 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 2,5-3 dl tej, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő |
Az élesztőt futtasd fel fél dl langyos cukros tejben, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg vajat, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék vajat olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki vajjal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott vajjal, majd megint egy sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és vaj. A legfelső sorban már csak vaj kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Felnőtteknek borsodóval, gyerekeknek tejsodóval add. Úgy finom, ha a tészta forró, a sodó hideg. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|