recept: Aranygaluska, Kifőzde
Aranygaluska
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg finomliszt,
20 dkg vaj,
10 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
2,5-3 dl tej,
1 tojássárgája,
2 dkg élesztő


Az élesztőt futtasd fel fél dl langyos cukros tejben, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj.
Ezután gyúrj bele 5 dkg vajat, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék vajat olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral.
Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel.
Egy mély tepsit kenj ki vajjal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott vajjal, majd megint egy sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és vaj. A legfelső sorban már csak vaj kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig.
Felnőtteknek borsodóval, gyerekeknek tejsodóval add.
Úgy finom, ha a tészta forró, a sodó hideg.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: borsodó
 tejsodó

Forrás: Internetes gyűjtés, személyes élmény alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.15. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:28:31 - 1.74)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez