recept: Sopszka, Kifőzde
Sopszka
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5-6 paradicsom,
1 kígyóuborka,
1 kis fej vöröshagyma,
15 dkg feta sajt,
snidling, olivaolaj, só




Megmosunk 5-6 paradicsomot és egy kígyóuborkát, és héjastól 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, egy kis fej vöröshagymát fél cm-es kockákra és beletesszük egy tálba.
Enyhén megsózzuk, meglocsoljuk 4-5 evőkanál olivaolajjal, majd néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé összeérjenek az ízek. Egyszer-kétszer fakanállal óvatosan megkeverhetjük.
Ha ütött az étkezés órája, tányérra szedjük, bőven megszórjuk reszelt feta sajttal és finomra vágott snidlinggel díszítjük.
Kiváló bor- vagy sörkorcsolya, és nem is hízlal annyira, mint a hagyományos ´korcsolyák´.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Saját tapasztalatok és a várnai ´Kojak´ mérnök receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.14. Utoljára frissítve: 2008.08.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 20 órája (2024-05-02 16:01:17 - 1.24)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez