recept: Gombakrémleves, Kifőzde
Gombakrémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
2 dl tejszín vagy tejföl,
2 dkg vaj
2 zsemle
1 tojás sárgája
2 dkg liszt
ételízesítő, fűszerek


A gombát megtisztítva, megmosva, felszeletelve kevés ételízesítős vízben pépesre főzzük, majd leszűrve összeturmixoljuk. Visszaöntjük rá a levét, szájízünk szerint fűszerezzük és felforraljuk.
A tejszínt (tejfölt) a liszttel és tojássárgájával alaposan elkeverjük, és a hűlőfélben levő levesből apránként adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Amikor 2-3 dl levest már elkevertünk benne, beleöntjük a levesbe és folyamatos keverés mellett egyszer felforraljuk. Tetejére vajdarabkákat forgácsolunk, lefedve pihentetjük 10 percig.
A zsemlét 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: zsemlekocka

Forrás: Skála recept alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.05. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 12:07:11 - 1.13)
Hozzászólások:

jusek (2011-02-11 13:18:00):
Én Leimer (előre gyártott,dobozos)sajtos v. zöldfűszeres pirított zsemlekockát,ill.vékonyra szeletelt naturpirított csiperkével tálalom.

Kifőzdés (2011-02-12 21:39:00):
Én a Knoblauch-Zwiebel verziót használom, ha nincs időm saját zsemlekockára. De nem szívesen, mert ezek olajjal sütik, és érzem a szagát. Finnyás vagyok, igaz? :-)

Megjegyzés a recepthez