recept: Kovászolt káposzta, Kifőzde
Kovászolt káposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

fehérkáposzta,
félbarna v. fehér kenyér,
1 csomó kapor,
só, köménymag, babérlevél, szemesbors



1-2 fej édeskáposztát (fehér) megmosok, négybe vágom, torzsáját kivágom, uborkagyalun vékony csíkokra szeletelem.
Egy nagy üvegbe teszem, pár csipet köménymaggal, 2-3 babérlevéllel, kiskanálnyi egész borssal, nagy csomó száras és leveles kaporral.
Tetejére kenyérszeleteket teszek, sós lét öntök rá forrón (1 evőkanál só/liter).
Három-négy nap alatt (meleg helyen, árnyékban is, letakarva, de lezárás nélkül) elkészül. Az a jó benne, hogy télen-nyáron elkészíthető, bármikor élvezhetjük az igen finom, pikáns ízű székelykáposztát, káposztalevest ebből a ´hamis´ káposztából.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka
 kovászolt cukkíni
 becskei husos káposzta

Forrás: Anyósomtól tanultam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.05.21. Utoljára frissítve: 2008.08.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 hete (2024-04-12 08:48:08 - 2.99)
Hozzászólások:

ági (2014-07-22 16:42:00):
Nemrégen hallottam az édeskáposzta kovászolásáról,hát nagyon sajnálom,hogy eddig nem ismertem.Szenzációs,friss nyári iz.Mindenkinek ajánlom mi felvettük a receptjeink közé.

Megjegyzés a recepthez