recept: Káposztasaláta, Kifőzde
Káposztasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

fél fej fehér káposzta (kb. 80 dkg),
2-3 fej vöröshagyma (kb. 15 dkg),
4-5 sárgarépa (kb. 40 dkg),
5-6 kovászolni való uborka (kb. 40 dkg),
2-3 zöldpaprika (kb. 20 dkg),
köménymag, só, cukor, ecet



Fél fej fehérkáposztát hajszálvékonyra vágok és alaposan összekeverem 8-12 tk. sóval. Gyakran átkeverem, kézzel nyomkodom, markolászom, ököllel meg is töröm minden kevergetés után, az a jó, ha kiadja a levét. Meghintem kb. egy csapott mokkáskanál egész köménnyel is (az őrölt köménynek gyakorlatilag semmi értelme, halvány utánzata csak az egész kömény nyújtotta íznek).

Továbbá 2-3 fej vöröshagymát, 4-5 zsenge sárgarépát, 2-3 zöldpaprikát és 5-6 kovászolni való uborkát forgatok bele ebben a sorrendben, kb. tízpercenként, vékony karikára vágva vagy gyalulva.

Ha kezd levet engedni a sóban, bőven lecukrozom és meghintem ecettel, majd felöntöm vízzel.
Az ízesítést óvatosan, apránként végzem, 1-2 óránként átkeverve és megízlelve. Úgy szeretem, ha lágy, diszkrét, enyhe az ízesítése, de alapvetően inkább kicsit édes, mint sós vagy savanyú, ekkor hozza azt a gyönyörű íz-illat egyveleget, amiért érdemes hozzáfogni. Megmértem, megszámoltam: a vége 15 ek 20%-os ecet és 12 dkg kristálycukor volt (a mi ízlésünk szerint).

Ha már nem változik az íze, üvegekbe szedem és hűtőbe teszem. 4-6 hétig is megtartja a csodálatos ízét.

Tápanyag 100g salátában kb. 51 kCal (1g fehérje, 11g szénhidrát).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: paprikás piroskáposzta

Forrás: Rózsa receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.12.06. Utoljára frissítve: 2012.06.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 22 órája (2024-05-17 09:51:04 - 3.5)
Hozzászólások:

Miseta István (2016-06-24 00:00:00):
Ezt feltétlen meg kell, hogy csináljam !!!

Megjegyzés a recepthez