Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
fél fej fehér káposzta (kb. 80 dkg), 2-3 fej vöröshagyma (kb. 15 dkg), 4-5 sárgarépa (kb. 40 dkg), 5-6 kovászolni való uborka (kb. 40 dkg), 2-3 zöldpaprika (kb. 20 dkg), köménymag, só, cukor, ecet |
Fél fej fehérkáposztát hajszálvékonyra vágok és alaposan összekeverem 8-12 tk. sóval. Gyakran átkeverem, kézzel nyomkodom, markolászom, ököllel meg is töröm minden kevergetés után, az a jó, ha kiadja a levét. Meghintem kb. egy csapott mokkáskanál egész köménnyel is (az őrölt köménynek gyakorlatilag semmi értelme, halvány utánzata csak az egész kömény nyújtotta íznek). Továbbá 2-3 fej vöröshagymát, 4-5 zsenge sárgarépát, 2-3 zöldpaprikát és 5-6 kovászolni való uborkát forgatok bele ebben a sorrendben, kb. tízpercenként, vékony karikára vágva vagy gyalulva. Ha kezd levet engedni a sóban, bőven lecukrozom és meghintem ecettel, majd felöntöm vízzel. Ha már nem változik az íze, üvegekbe szedem és hűtőbe teszem. 4-6 hétig is megtartja a csodálatos ízét. Tápanyag 100g salátában kb. 51 kCal (1g fehérje, 11g szénhidrát). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Ezt feltétlen meg kell, hogy csináljam !!!