recept: Misi bácsi savanyúja, Kifőzde
Misi bácsi savanyúja
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg édeskáposzta,
1 kg kemény zöld paradicsom,
3 kg paprika,
1 kg vöröshagyma

A léhez:
8 dkg só,
20 dkg cukor,
4 dl 10 %-os ecet,
3 kávéskanál borkén




A hozzávalókat le kell gyalulni, és ráönteni a hidegen kikevert levet. Két napig érleljük az edényben, közben egyszer-egyszer átkeverjük.
Üvegekbe szedve, tegyünk a tetejére késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint, de dunsztolni nem kell. Várjunk 1-2 hónapot, mire igazán finom lesz.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: A gödi Németh Misi bácsi csúcsreceptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.11.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 13 órája (2017-10-18 07:30:43 - 7.59)
Hozzászólások:

Kifőzdés (2013-04-13 21:37:00):
A jó Misi bácsi 90 évesen úgy döntött, más dimenzióban folytatja. Itt a Kifőzdén egy recept, bennünk, akik ismertük, számtalan szép emlék maradt utána. Misi bácsi, nem felejtünk!

tóth marta (2016-07-18 00:00:00):
Ilyenkor a paradicsomot mivel lehet helyettesíteni

Megjegyzés a recepthez