Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kg édeskáposzta, 1 kg kemény zöld paradicsom, 3 kg paprika, 1 kg vöröshagyma A léhez: 8 dkg só, 20 dkg cukor, 4 dl 10 %-os ecet, 3 kávéskanál borkén |
A hozzávalókat le kell gyalulni, és ráönteni a hidegen kikevert levet. Két napig érleljük az edényben, közben egyszer-egyszer átkeverjük. Üvegekbe szedve, tegyünk a tetejére késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint, de dunsztolni nem kell. Várjunk 1-2 hónapot, mire igazán finom lesz. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
A jó Misi bácsi 90 évesen úgy döntött, más dimenzióban folytatja. Itt a Kifőzdén egy recept, bennünk, akik ismertük, számtalan szép emlék maradt utána. Misi bácsi, nem felejtünk!
Ilyenkor a paradicsomot mivel lehet helyettesíteni