Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
1 fej édeskáposzta, 5-6 db savanyítani való uborka, 4-5 szál zsenge sárgarépa, 10-15 szem kemény, sötétzöld paradicsom, 6-8 szem almapaprika, 5-6 kis fej vöröshagyma. Fűszerek: 8-10 dkg só, 1-2 dl 20%-os ecet, 1-2 ek cukor, 6-8 babérlevél, 1 ek mustármag, 1 ek szemesbors, 1-2 ek borkén |
A hozzávalókat le kell gyalulni, és lesózni egy nagy tálban vagy lábosban. Belekeverjük a fűszereket, és 1-2 napig forgatjuk, nyomkodjuk, kóstolgatjuk, ízesítjük. Óvatosan bánjunk a sóval és ecettel, inkább több részletben tegyük bele, mert kivenni nem lehet. :-) Végül beletesszük egy 5 literes üvegbe és mehet a spájzba, hűvös helyen 4-5 hétig is eláll. Egy tk. borkénsavval még tovább tartható. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|