recept: Csalamádé, Kifőzde
Csalamádé
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 fej édeskáposzta,
5-6 db savanyítani való uborka,
4-5 szál zsenge sárgarépa,
10-15 szem kemény, sötétzöld paradicsom,
6-8 szem almapaprika,
5-6 kis fej vöröshagyma.

Fűszerek:
8-10 dkg só,
1-2 dl 20%-os ecet,
1-2 ek cukor,
6-8 babérlevél,
1 ek mustármag,
1 ek szemesbors,
1-2 ek borkén


A hozzávalókat le kell gyalulni, és lesózni egy nagy tálban vagy lábosban. Belekeverjük a fűszereket, és 1-2 napig forgatjuk, nyomkodjuk, kóstolgatjuk, ízesítjük. Óvatosan bánjunk a sóval és ecettel, inkább több részletben tegyük bele, mert kivenni nem lehet. :-)
Végül beletesszük egy 5 literes üvegbe és mehet a spájzba, hűvös helyen 4-5 hétig is eláll. Egy tk. borkénsavval még tovább tartható.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hordós csalamádé
 dunsztolás

Forrás: Így csináljuk a konyhaasztal sarkán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2009.08.21.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:07:30 - 2.22)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez