recept: Tartármártás, Kifőzde
Tartármártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

majonéz 2 tojásból,
2 dl tejföl,
citromlé, fehérbor, porcukor, mustár, őrölt bors



Két tojásból majonézt keverünk, majd összekeverjük 2 dl tejföllel, és ízlés szerint belekeverünk egy evőkanál citromlét, fél deci fanyar fehérbort, egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál mustárt és vékonyan megborsozzuk. Érdemes apránként ízesíteni, így biztosan nem rontjuk el, és a kóstolgatása kimondottan örömet okoz.
Enyhén édeskés-savanykás, a bortól hátborzongatóan pikáns, finom ízű mártást kapunk.
Felhasználás előtt álljon egy órát hűtőszekrényben.
Rántott dolgokhoz adható, de a hidegkonyha, pl. a franciasaláta fontos kelléke is.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: majonéz

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.17. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:49:43 - 1.09)
Hozzászólások:

Sancho (2010-08-26 12:39:00):
A citromlé helyett tudnám ajánlani a savanyúságlét, főként vegyessavanyúságról... Királyi lesz!

Megjegyzés a recepthez