Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
majonéz 2 tojásból, 2 dl tejföl, citromlé, fehérbor, porcukor, mustár, őrölt bors |
Két tojásból majonézt keverünk, majd összekeverjük 2 dl tejföllel, és ízlés szerint belekeverünk egy evőkanál citromlét, fél deci fanyar fehérbort, egy evőkanál porcukrot, egy evőkanál mustárt és vékonyan megborsozzuk. Érdemes apránként ízesíteni, így biztosan nem rontjuk el, és a kóstolgatása kimondottan örömet okoz. Enyhén édeskés-savanykás, a bortól hátborzongatóan pikáns, finom ízű mártást kapunk. Felhasználás előtt álljon egy órát hűtőszekrényben. Rántott dolgokhoz adható, de a hidegkonyha, pl. a franciasaláta fontos kelléke is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
A citromlé helyett tudnám ajánlani a savanyúságlét, főként vegyessavanyúságról... Királyi lesz!