Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
1l paradicsomlé, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 egész zöldpaprika, 1 evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál oregánó, 1 kávéskanál rozmaring, 1 kávéskanál bazsalikom, 2 kávéskanál kakukkfű, 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, 4-5 szem borókabogyó, 4-5 szem szegfűbors, 1 babérlevél, 2 marhahúsleveskocka |
A szalonnát kis darabokra vágva, a többi hozzávalót egészben (a fűszereket tüllzacskóban) feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ne futhasson ki. Időnként megkeverve kb. két óráig csendesen főzzük, míg körülbelül a felére besűrűsödik, és minden hozzávaló megpuhul. Levesszűrőn vagy kislyukú tésztaszűrőn átpasszírozzuk. Ha huzamosabb ideig el akarjuk tartani, célszerű kis üvegekben kidunsztolni, de hűtőben néhány hétig anélkül is eláll. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|