recept: Spagettimártás, Kifőzde
Spagettimártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1l paradicsomlé,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 egész zöldpaprika,
1 evőkanál kristálycukor,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 kávéskanál oregánó,
1 kávéskanál rozmaring,
1 kávéskanál bazsalikom,
2 kávéskanál kakukkfű,
1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió,
1 csokor petrezselyemzöld,
4-5 szem borókabogyó,
4-5 szem szegfűbors,
1 babérlevél,
2 marhahúsleveskocka


A szalonnát kis darabokra vágva, a többi hozzávalót egészben (a fűszereket tüllzacskóban) feltesszük főni egy nagyobb fazékban, hogy ne futhasson ki.
Időnként megkeverve kb. két óráig csendesen főzzük, míg körülbelül a felére besűrűsödik, és minden hozzávaló megpuhul.
Levesszűrőn vagy kislyukú tésztaszűrőn átpasszírozzuk.
Ha huzamosabb ideig el akarjuk tartani, célszerű kis üvegekben kidunsztolni, de hűtőben néhány hétig anélkül is eláll.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:56:51 - 1.15)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez