Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kg sóska, 0,7 l húslé vagy tej 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, finomliszt, cukor, só, ételízesítő |
A sóskaleveleket megmosom, a levelek szárát kitépem, és a lereszelt vöröshagymával forró vajon addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve. Ezután beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és felöntöm tejjel vagy húslével. Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről. Jellegzetesen édeskés-fanyar ízű finom mártást kapunk, ami kiváló száraz sültek mellé. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |