recept: Sóskamártás, Kifőzde
Sóskamártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg sóska,
0,7 l húslé vagy tej
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj, finomliszt, cukor,
só, ételízesítő


A sóskaleveleket megmosom, a levelek szárát kitépem, és a lereszelt vöröshagymával forró vajon addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz.
Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve.
Ezután beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és felöntöm tejjel vagy húslével.
Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről.
Jellegzetesen édeskés-fanyar ízű finom mártást kapunk, ami kiváló száraz sültek mellé.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyám receptje alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2009.03.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:56:49 - 1.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez