recept: Mustármártás, Kifőzde
Mustármártás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál ételízesítő,
2 dl kefír,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 evőkanál mustár,
1 teáskanál cukor,
1 késhegynyi babérlevélpor,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 csipet törött fekete bors


1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukrot, majd fél deci vízzel felöntve addig forraljuk, amíg a karamell egészen feloldódik. Félretesszük.
A maradék olajon megpirítjuk a lisztet, ezután a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük benne a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk három deci vizet. Gyorsan elkeverjük, és a tűzre visszatéve folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
Ezután beleszórjuk a fűszereket, beleöntjük a karamelles levet, hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát és a mustárt. Beleöntjük a kefírt, és tovább kevergetve jól kiforraljuk.
Kitűnően illik krumplifánkhoz, sültkrumplihoz (a ketchupnál biztosan jobban!:-).
Meleg sült húsokhoz adva, a hús szaftjával dúsíthatjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 44 perce (2017-08-16 16:29:45 - 3.42)
Hozzászólások:

markuszizi, (2015-07-20 11:33:00):
ISTENI lett. Mivel nem volt itthon se kefir, se joghurt,két nagy evőkanál tejfölt tettem bele, ez el nem rontotta A karamellizáláshoz és a liszt piritáshoz is a hússütéskor keletkezett zsiradékot használtam Az előző napról maradt sült májszeletet feldaraboltam, hozzáadtam a zöldséges párölt rizs, , felséges ebédem kerekedett. Ajánlom másnak is.

Megjegyzés a recepthez