Hozzávalók: |
Elkészítés: |
3 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál ételízesítő, 2 dl kefír, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál mustár, 1 teáskanál cukor, 1 késhegynyi babérlevélpor, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csipet törött fekete bors |
1 evőkanál olajon megpirítjuk a cukrot, majd fél deci vízzel felöntve addig forraljuk, amíg a karamell egészen feloldódik. Félretesszük. A maradék olajon megpirítjuk a lisztet, ezután a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük benne a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk három deci vizet. Gyorsan elkeverjük, és a tűzre visszatéve folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük. Ezután beleszórjuk a fűszereket, beleöntjük a karamelles levet, hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát és a mustárt. Beleöntjük a kefírt, és tovább kevergetve jól kiforraljuk. Kitűnően illik krumplifánkhoz, sültkrumplihoz (a ketchupnál biztosan jobban!:-). Meleg sült húsokhoz adva, a hús szaftjával dúsíthatjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |
ISTENI lett. Mivel nem volt itthon se kefir, se joghurt,két nagy evőkanál tejfölt tettem bele, ez el nem rontotta A karamellizáláshoz és a liszt piritáshoz is a hússütéskor keletkezett zsiradékot használtam Az előző napról maradt sült májszeletet feldaraboltam, hozzáadtam a zöldséges párölt rizs, , felséges ebédem kerekedett. Ajánlom másnak is.