recept: Kaporszósz, Kifőzde
Kaporszósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Két csomó kaporból,
3 ek finomlisztből,
1 dl olivaolajból,
1 fej vöröshagymából,
4 dl tejfölből,
1 púpos ek porcukorból,
1 db citromból,
6 dl csontléből,
és némi sóból készül.


A lisztből világos rántást készítünk, és először a lereszelt hagymát áthevítjük benne (vigyázva, nehogy mepiruljon!), majd a finomra vágott kapor felét is beleforgatjuk.
Csontlével vagy húslével felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük, tejföllel dúsítjuk és 2 percre felforraljuk. Ha megvan, levesszük a tűzről, és amíg forró, elkeverjük benne a maradék kaprot. Egy vékony szelet vajat is elkeverhetünk benne, hogy szép fénye legyen.
Főtt húsokhoz (marha, pulyka stb.), töltött tökhöz, uborkához adjuk, hidegen - melegen egyaránt felhasználható.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Innen-onnan ötleteket csipkedve.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:53:51 - 2.05)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez