recept: Generálszósz, Kifőzde
Generálszósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mi maradt a konyhában:
kis pecsenyezsír,
pár kanál paradicsompüré,
1-2 dl húslé,
babér, fokhagyma, bors, citrom, só, finomliszt


A hússütésnél megmaradt pecsenyezsírt egy serpenyőbe öntjük, paradicsompürét teszünk bele, és rozsdabarnára pirítjuk (ne égjen meg, csak piruljon).
Fűszerezzük ízlés szerint babérlevéllel, sóban tört fokhagymával, borssal, gyűszűnyi citromlével, reszelt citromhéjjal, felöntjük pici húslével, és forraljuk 5-6 percig.
Ezután leszűrjük, majd kisütjük belőle a vizet, megszórjuk liszttel, egy percig keverjük, végül vízzel (ha van a sültnek leve, akkor azzal) felöntjük. Csomómentesre keverjük, és kiforraljuk.
Adhatunk hozzá ezt-azt az étel jellegéhez igazodva: vajat, tejszínt, fehérbort, vörösbort...
Megdöbbentő, de finom!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Emlékeim szerint, recept nélkül.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 14:03:18 - 2.38)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez