recept: Borsodó, Kifőzde
Borsodó
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 dl félédes fehér bor,
5 tojás,
12 dkg porcukor,
fahéj, szegfűszeg, citromhéj, finomliszt


5 dl fehérborból 2-3 darabka fahéjjal, 8-12 szegfűszeggel és fél citrom felaprított héjával forraltbort készítünk. (Ha nem használtunk fűszerzacskót, a végén leszűrjük.)
5 tojás sárgáját habosra keverjük 12 dkg cukorral és egy evőkanálnyi liszttel, végül habverővel lassan hozzákeverjük a bort.
A fehérjékből kevés cukorral kemény habot verünk.
A boros oldatot vízfürdőbe állítjuk, forrpontig hevítjük, majd a tűzről levéve - a habverőt változatlanul szorgosan használva - beledolgozzuk a habot.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyám csinált aranygaluskához, isteni volt.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:49:53 - 1.57)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez