recept: Zsemlegombóc, Kifőzde
Zsemlegombóc
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 szikkadt vizes zsemle,
30 dkg finomliszt,
2 tojás,
6 dkg zsír,
2 dl tejföl,
petrezselyemzöld, kaporlevél, só



Három zsemlét apró, fél cm-es kockákra vágok, szárazon megpirítom és kb. 20-30 dkg finomliszttel, 2 tojással, sóval, vízzel símára, csomómentesre kikeverem és állni hagyom 10-20 percet.
Ezután vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálok belőle és forró, zubogó vízben (amelybe 2-3 kávéskanál sót és 2-3 dkg zsírt tettem) kifőzöm. Ha feljön a tetejére, 4-6 percig forralom még csendesen.
Leszűrve összekeverem 3-4 dkg forró zsírban elkevert 1-2 dl sós tejföllel. Ínyencek keverhetnek a tésztába vagy a tejfölbe finomra vágott petrezselymet, kaporlevelet.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: vadasmarha
 vadasmártás

Forrás: Anyám régi szakácskönyve alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.05.21. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 16:22:57 - 1.86)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez