Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
3 szikkadt vizes zsemle, 30 dkg finomliszt, 2 tojás, 6 dkg zsír, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld, kaporlevél, só |
Három zsemlét apró, fél cm-es kockákra vágok, szárazon megpirítom és kb. 20-30 dkg finomliszttel, 2 tojással, sóval, vízzel símára, csomómentesre kikeverem és állni hagyom 10-20 percet. Ezután vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálok belőle és forró, zubogó vízben (amelybe 2-3 kávéskanál sót és 2-3 dkg zsírt tettem) kifőzöm. Ha feljön a tetejére, 4-6 percig forralom még csendesen. Leszűrve összekeverem 3-4 dkg forró zsírban elkevert 1-2 dl sós tejföllel. Ínyencek keverhetnek a tésztába vagy a tejfölbe finomra vágott petrezselymet, kaporlevelet. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|