recept: Szalvétagombóc, Kifőzde
Szalvétagombóc
(gőzgombóc)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3-4 szikkadt vizes zsemle,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg vaj,
30 dkg finomliszt,
3 db szétválasztott tojás,
2,5 dl tej,



A vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis (kb. 0,5 cm) kockára vágott zsemlét, és aranysárgára pirítjuk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és kihűtjük.
A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a zsemlekockát.
A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszába keverjük.
A gombócmasszából egy vastag hurkát formázunk, olajozott alufóliára helyezzük, begöngyöljük, és lassú tűzön, sütőben, vízgőz fölött kb. 25-35 percig pároljuk.
Amikor elkészül, kibontjuk, és nem túl vékony szeletekre vágva, mártással és sült hússal, vagy raguval tálaljuk.
Van, aki széles jókedvében 15-20 dkg apróra vágott húsos szalonnát is pirít bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Eredeti bécsi recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2008.09.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:19:55 - 1.76)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez