Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
70 dkg krumpli, 5 dkg zsír, 5 dkg vaj, 2 dl napraforgóolaj, só |
A megtisztított krumplit vágd fel kb. 5-6 mm-es (egyenletes) vastagságú karikákra és bő, forró zsiradékban mindkét oldalán süsd enyhén pirosra. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Igen. Ez az igazi rósejbni! Sokan a chips, hasábburgonya, sült krumpli, tepsis burgonya stb. megfelelőjének tartják. Ez nem igaz! A valódi rósejbni az belül puha és krémes, kívül pedig finom sült és ropogós. Mint a mellékelt receptben is. Sajnálatos, hogy erre már egyre kevesebben emlékeznek.
Bizony, így van. Épp ma ettem igen jól sikerült rósejbnit, pontosan olyat, amilyet Németh Eric is leírt!