recept: Rósejbni, Kifőzde
Rósejbni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

70 dkg krumpli,
5 dkg zsír,
5 dkg vaj,
2 dl napraforgóolaj,





A megtisztított krumplit vágd fel kb. 5-6 mm-es (egyenletes) vastagságú karikákra és bő, forró zsiradékban mindkét oldalán süsd enyhén pirosra.
Én 5-5 dkg zsírt és vajat, valamint 2 dl olajat használok a sütéshez.

A krumpliszeletek nem fedhetik egymást, és a peremén piros-ropogós legyen, de a közepe legyen még puha, omlós. Ez a titka a jó rósejbninek.

Van aki összekeveri az egyszerű hasáb krumplival; a rósejbni nem a sültkrumpli szinonímája!

Sültekhez, disznótoroshoz, mindenhez adható, pl. tükörtojással is nagyon finom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sültkrumpli
 hasáb krumpli

Forrás: Ez is az anyai örökség része.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.04. Utoljára frissítve: 2008.10.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 órája (2024-05-03 05:47:54 - 1.86)
Hozzászólások:

Németh Eric (2017-04-03 00:00:00):
Igen. Ez az igazi rósejbni! Sokan a chips, hasábburgonya, sült krumpli, tepsis burgonya stb. megfelelőjének tartják. Ez nem igaz! A valódi rósejbni az belül puha és krémes, kívül pedig finom sült és ropogós. Mint a mellékelt receptben is. Sajnálatos, hogy erre már egyre kevesebben emlékeznek.

Gabi (2017-04-29 00:00:00):
Bizony, így van. Épp ma ettem igen jól sikerült rósejbnit, pontosan olyat, amilyet Németh Eric is leírt!

Megjegyzés a recepthez