recept: Borleves, Kifőzde
Borleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 liter savankás fehérbor,
1 kicsi citrom,
8 tojássárgája,
10-12 dkg cukor,
fahéj, szegfűszeg


A bort forraljuk fel 4-5 percre pár szem szegfűszeggel, két-három darab fahéjjal, valamint a citrom levével és feldarabolt héjával (a darabos fűszereket tegyük jól záródó teatojásba).
A tojássárgákat a cukorral keverjük ki habosra, majd egy habverővel folyamatosan keverve lassan adjuk hozzá a bort. Végül tegyük vissza a tűzre, s a habverővel addig keverjük, míg a leves kicsit besűrűsödik.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 10:18:50 - 1.19)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez