Hozzávalók: |
Elkészítés: |
80 dkg savanyúkáposzta, 5 dkg zsír |
A savanyúkáposztát alaposan kicsavarom, felvagdosom, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, és szétszedve, lazán forró zsírba, nagy, mély lábosba teszem. A lábos akkora legyen, hogy 5-8 cm-nél ne legyen benne magasabb a káposztaréteg, így könnyebb keverni és hamarabb is pirul. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára, pirosra párolom, gyakran kevergetve. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Kovászolt káposztából sikerült most, ugyanis a röffencs időnap előtti levágása kikényszerítette.
Balassagyarmaton, a piacon múlt pénteken találkoztam savanyúkáposztával. Megkóstoltam, korrekt volt. Nálatok elfogyott? Bár a kovászolt káposzta magában is finom, bárminő sütés-párolás nélkül.
Isteni finom lett! Köszönöm a Z ötletet.💖