recept: Párolt savanyúkáposzta, Kifőzde
Párolt savanyúkáposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

80 dkg savanyúkáposzta,
5 dkg zsír




A savanyúkáposztát alaposan kicsavarom, felvagdosom, hogy ne legyen olyan hosszú szálú, és szétszedve, lazán forró zsírba, nagy, mély lábosba teszem. A lábos akkora legyen, hogy 5-8 cm-nél ne legyen benne magasabb a káposztaréteg, így könnyebb keverni és hamarabb is pirul. Közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára, pirosra párolom, gyakran kevergetve.
Az eredmény: savanykás-sós, pikáns, finom. Hirtelen kell pirítani, hogy mindenütt hamar létrejöjjön a pirosra pörkölt bevonat, akkor megtartja isteni savanykás ízét.
Disznótoroshoz, sertéssültekhez, ´hentes módra´ ételekhez sült vagy hagymás tört krumpli mellé kiváló kiegészítő, egyszerre köret és savanyúság, de én magában is szívesen ´elkóstolgatom´, ha sütés előtt nem tettem (merthogy nyersen is pompás).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Györééknél ettem ilyet gyerekkoromban.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2009.11.09.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 órája (2017-06-29 14:27:58 - 12.68)
Hozzászólások:

Sancho (2011-08-04 13:16:00):
Kovászolt káposztából sikerült most, ugyanis a röffencs időnap előtti levágása kikényszerítette.

Kifőzdés (2011-08-04 23:13:00):
Balassagyarmaton, a piacon múlt pénteken találkoztam savanyúkáposztával. Megkóstoltam, korrekt volt. Nálatok elfogyott? Bár a kovászolt káposzta magában is finom, bárminő sütés-párolás nélkül.

Megjegyzés a recepthez