recept: Betyárgulyás, Kifőzde
Betyárgulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg füstölt sertéshús,
25 dkg krumpli,
1 sárgarépa, 1 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
1 marék csipetke,
2 dkg zsír,
1 mokkáskanál pirospaprika,
4-5 cm piros arany,
12-15 szem köménymag, só


A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem megpuhul.
Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük.
Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csipetke
 A gulyás
 bográcsgulyás
 babgulyás

Forrás: Gundel Károly receptje nyomán.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 23:46:49 - 2.86)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez