Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
25 dkg rétesliszt, 25 dkg finomliszt, 1 ek. só, 1 pohár tejföl, 3 tojás, 3 dkg élesztő, 3 dl tej |
Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük lángostészta sűrűségűre. Hűtőben az alsó polcon kiolajozott zacskóban néhány óráig tároljuk. Egy fazekat - amibe előzőleg vizet töltünk - lekötözünk erős fehér vászonnal, majd olajos kézzel 5-6 cm átmérőjű gombócokat formálunk a tésztából és rátesszük a vászonra (a fazékban a víz ekkor már lobogva forr). A fazekat lefedjük egy másik, ugyanolyan méretű fazékkal, és 20 percig felé se nézünk. 20 perc után hurkapálcával megszúrjuk a gombócot, ha a pálca tiszta marad, kész. SOHA nem szabad kinyitni hamarabb, mint húsz perc, mert összeesik a gombóc! Gombóc helyett lehet 5-6 cm átmérőjű rúd alakúra is formázni, ezt tálaláskor szeletelni kell. Mártással tálalt sült és főtt húsokhoz adjuk köret gyanánt. A képen látható, hogy mi drót krumplisütő betétet használunk a főzéshez, az is megteszi. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|