recept: Knédli, Kifőzde
Knédli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg rétesliszt,
25 dkg finomliszt,
1 ek. só,
1 pohár tejföl,
3 tojás,
3 dkg élesztő,
3 dl tej





Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük lángostészta sűrűségűre.
Hűtőben az alsó polcon kiolajozott zacskóban néhány óráig tároljuk.
Egy fazekat - amibe előzőleg vizet töltünk - lekötözünk erős fehér vászonnal, majd olajos kézzel 5-6 cm átmérőjű gombócokat formálunk a tésztából és rátesszük a vászonra (a fazékban a víz ekkor már lobogva forr).
A fazekat lefedjük egy másik, ugyanolyan méretű fazékkal, és 20 percig felé se nézünk.
20 perc után hurkapálcával megszúrjuk a gombócot, ha a pálca tiszta marad, kész.
SOHA nem szabad kinyitni hamarabb, mint húsz perc, mert összeesik a gombóc!
Gombóc helyett lehet 5-6 cm átmérőjű rúd alakúra is formázni, ezt tálaláskor szeletelni kell.

Mártással tálalt sült és főtt húsokhoz adjuk köret gyanánt.

A képen látható, hogy mi drót krumplisütő betétet használunk a főzéshez, az is megteszi.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: vadasmarha

Forrás: Szlovák recept, köszönet a segítségért Ica mamának és Dr. Willynek!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 7 órája (2024-05-03 00:08:12 - 3.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez