Hozzávalók: |
Elkészítés: |
30 dkg krumpli, 12 dkg finomliszt, 4 tojás, zsemlemorzsa, só, szerecsendió |
Harminc deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük (legjobb krumplinyomón), és összekeverjük 12 dkg finomliszttel, 2 tojás sárgájával, sóval, szerecsendióval. Liszttel meghintett gyúródeszkán 2 cm vastag hengereket formázunk belőle, és felvágjuk 5 cm hosszú darabokra. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártva panírozzuk, és bő, forró zsírban kisütjük. Vigyázzunk, nem szabad lassan sütni, mert sok zsiradékot képes felszívni! Sültekhez finom köret. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |