recept: Burgonyakrokett, Kifőzde
Burgonyakrokett
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg krumpli,
12 dkg finomliszt,
4 tojás,
zsemlemorzsa,
só, szerecsendió


Harminc deka héjában főtt krumplit meghámozunk, alaposan összetörjük (legjobb krumplinyomón), és összekeverjük 12 dkg finomliszttel, 2 tojás sárgájával, sóval, szerecsendióval. Liszttel meghintett gyúródeszkán 2 cm vastag hengereket formázunk belőle, és felvágjuk 5 cm hosszú darabokra.
Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártva panírozzuk, és bő, forró zsírban kisütjük.
Vigyázzunk, nem szabad lassan sütni, mert sok zsiradékot képes felszívni!
Sültekhez finom köret.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: 1929-ből, a Hirlap Szakácskönyvéből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:42:45 - 1.45)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez