recept: Zöldbableves, Kifőzde
Zöldbableves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg zöldbab,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
egy marék csipetke,
pirospaprika, ételízesítő,
petrezselyemzöld,
2 dkg zsír




A szép sárga, lapos hüvelyű zöldbabot megmosom, megtisztítom az élén levő szálaktól és felvágom 3-4 cm-es darabokra.
Az apró kockára vágott hagymát megfonnyasztom a zsíron, majd félig puhára párolom rajta a zöldbabot.
Meghintem két kávéskanál liszttel, kicsit pirítom, majd megszórom fél mokkáskanál pirospaprikával, elkeverem, ráöntöm a tejfölt és azzal is jól elkeverem.
Ezután felöntöm vízzel vagy húslével, teszek bele egy csapott teáskanál kristálycukrot, hogy ne legyen annyira agresszív íze, megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel, és ételízesítővel ízesítem. Fedő alatt, kislángon főzöm, míg a zöldbab megpuhul.
Ekkor beleteszem a csipetkét, megfőzöm, és kész is.

Újabban teljesen visszatérek anyám eredeti receptjéhez és kihagyom belőle a tejfölt, így is finom. És van, hogy tejföl helyett karikára vágott sárgarépát teszek bele, anyósom így csinálta, azt is szeretem. Nem is beszélve egy kis finomra vágott friss kaporról, amit bármely változatba beleteszek széles jókedvemben, amikor már lehúztam tűzről.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csipetke
 zöldbabfőzelék
 zöldbabgulyás
 temesvári sertésborda
 becskei zöldzöldbab leves

Forrás: Anyám és Marika néni után szabadon.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2008.08.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:28:04 - 3.31)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez