Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
25 dkg marhahús, 25 dkg zöldbab, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 marék csipetke, 2 dkg zsír, 2 babérlevél, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany, 12-15 szem köménymag, só |
A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket. Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a 2-3 cm darabokra felvágott zöldbabot, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük. Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|