recept: Zöldbabgulyás, Kifőzde
Zöldbabgulyás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg marhahús,
25 dkg zöldbab,
1 sárgarépa, 1 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
1 marék csipetke,
2 dkg zsír, 2 babérlevél,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 ek ketchup, 4-5 cm piros arany,
12-15 szem köménymag, só


A hagymát felkockázva a zsiradékon megpirítjuk, a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük húslével, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a fűszereket.
Fedő alatt, kislángon addig főzzük, amíg a hús már majdnem puha. Ekkor hozzáadjuk a 2-3 cm darabokra felvágott zöldbabot, a karikára vágott répákat és sóval ízesítjük.
Lassú tűzön készre főzzük. Ha kész, csipetkét főzünk bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: csipetke
 gulyásleves
 palócleves
 esterházy gulyás
 zöldbabpörkölt

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2008.08.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 08:11:45 - 2.19)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez