recept: Uborkaleves, Kifőzde
Uborkaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kígyóuborka,
1 fej vöröshagyma,
2-4 lukullusz paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl kefír,
só, olivaolaj, törött bors,
pirospaprika, liszt, petrezselyem,
kapor


Az apróra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát egy csipet sóval 1 evőkanál olivaolajon éppen csak megfonnyasztjuk.
Rátesszük a kb. 1 cm-es kockákra vágott uborkát és a héjától megtisztított, fél cm kockára vágott paradicsomot, párszor megforgatjuk, megszórjuk apróra vagdalt petrezselyemzölddel és egy kávéskanál liszttel, 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd elkeverjük egy késhegynyi pirospaprikával és elkeverjük benne a kefírt.
Ezután felöntjük 6 dl vízzel, ízesítjük sóval, törött borssal, egyszer megforraljuk, megszórjuk apróra metélt kaporral, és kész is.
Hidegen tálaljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Az ismert receptek ´full´ változata, saját recept - avagy mitől lett volna ehető a várnai rádiógyár éhezdéjének szemefénye.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2009.03.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:24:00 - 1.11)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez