Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kígyóuborka, 1 fej vöröshagyma, 2-4 lukullusz paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl kefír, só, olivaolaj, törött bors, pirospaprika, liszt, petrezselyem, kapor |
Az apróra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát egy csipet sóval 1 evőkanál olivaolajon éppen csak megfonnyasztjuk. Rátesszük a kb. 1 cm-es kockákra vágott uborkát és a héjától megtisztított, fél cm kockára vágott paradicsomot, párszor megforgatjuk, megszórjuk apróra vagdalt petrezselyemzölddel és egy kávéskanál liszttel, 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd elkeverjük egy késhegynyi pirospaprikával és elkeverjük benne a kefírt. Ezután felöntjük 6 dl vízzel, ízesítjük sóval, törött borssal, egyszer megforraljuk, megszórjuk apróra metélt kaporral, és kész is. Hidegen tálaljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |