Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
0,4 kg juliskabab, 1 kis fej vöröshagyma, csipetke 1 tojásból, fél csomó petrezselyemlevél, só, pirospaprika |
Hál'isten ismét divatba jött a juliska bab! Gyermekkorom kedvenc zöldbabja, azóta sem ettem olyan jót, mint akkoriban. A téeszek kiselejtezték juliskát a terményeik közül, mert nem lehetett gépesíteni, mostanában viszont egyre többet látom a piacokon, kofáknál. Nincs is olyan zöldbab, aminek az a csodálatos íze és illata együtt megvan, csak a juliska. De nézzük a receptet: A zöldbabot megmosom és feldarabolom: a szárvégeket levágom, ezzel együtt lehúzom a bab élén található "cérnát". Vigyázni kell, az érettebbeknél nemcsak egyirányba kell lehúzni, hanem visszafelé is. A babot aztán ferdén felvágom 2-3 cm-es darabokra, a petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágom. Ha juliska megpuhult, beleteszem a csipetkét és az összevagdalt petrezselymet, és közepes lángon forralom-kevergetem kb. három-négy percig, míg a csipetke megfő. Az a jó a juliskában, hogy akármilyen zsenge is, egész pici babocskák vannak benne, amitől egészen jó kedve kerekedik a kóstolónak. Érdemes kipróbálni főzeléknek is! Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|