Rókagomba paprikás
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg rókagomba,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
1 húsos zöldpaprika,
1 paradicsom,
3 dl tejföl,
zsír, só, bors, pirospaprika



A gombát folyóvíz alatt leöblítem, megtisztítom és nagyobbacska darabokra felaprítom.
A hagymát megpucolom, megmosom, kockára vágom. Forró zsírban megfonnyasztom, ráteszem a gombát, picit megsózom, megborsozom és addig kevergetem-párolom, míg levet enged. Ekkor ráteszek két kk. pirospaprikát, elkeverem, majd belekeverem a tejfölt is, és hozzáadom a paradicsomot, paprikát kb. 1 cm-es kis kockákra vágva.
Így főzöm kislángon, lefedetlenül kb. 20-25 percig, míg a gomba megfő. Kevergetni kell, mert pillanatok alatt besűrűsödik a leve. Ha nagyon elfőné a levét, pótoljuk. A végén ízesítem, forralom még egyet és kész is vagyunk.
Nokedlivel vagy kagylótésztával, csőtésztával kínálom, fejessalátával, uborkasalátával, vagy valami könnyed savanyúsággal.
Finom, gyors, könnyű étel, vacsorára is prímán megfelel.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gombapörkölt
 gombapaprikás
 pörkölt
 tojáspörkölt
 zöldbabpörkölt

Forrás: A gombapörköltem receptja.
Első megjelenés: 2011.07.06. Utoljára frissítve: 2011.07.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 9 órája (2024-03-29 15:26:12 - 5.71)
Hozzászólások:

Sancho (2012-05-26 16:36:00):
Nemsokára megjelenik az erdőben, oszt meg is lesz főzve. Ki tudja hányadszor! Egy jó kemény puliszkával az igazi.

Megjegyzés a recepthez