Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
30 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg lisztből, 2 tojásból nokedli, 2 dl tejföl, 1 ek paprikakrém, 1 dl paradicsomlé, zsír, só, pirospaprika, bors |
A salátát elkészítjük, a nokedlitésztát összeállítjuk, kikeverjük, félretesszük pihenni. Feltesszük a főzővizét, hadd melegedjen. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Nagyon tetszik a recept. Meg annyit, hogy ennek tenyleg svab eredete van? En ugyanis svab szarmazasu vagyok es szeretnem megtanulni az oseim fozesi szokasikat, ezert gyujtom a svab recepteket. Elore is koszonom a valaszt. Udvozlettel: Veronika
Kedves Veronika! A nokedli mint olyan, az az echte sväbische spätzle. Évszázados múltra tekinthet vissza, és annyira jól sikerült, hogy átvették a környező népek is, svájciak, németek, csehek, és mi is ugyebár. Aztán a nokedlit mindenfélével lehet díszíteni, ízesíteni, meg is tették, sajttal, túróval, de sok húsos recept is használatban van. Ez a konkrét recept valószínűleg magyarországi sváb konyha terméke, áldás és hála a jó ízekért a kitalálójának. Lásd még: http://de.wikipedia.org/wiki/Spätzle
Mindenekelött mondhatom, hogy elöször bukkantam egy receptes weboldalra, ami tényleg használható! A Kifözdés megjegyzéséhez csak annyit, hogy a Spätzle vagy akárhogy is nevezzük a galuskát vagy nokedlit, ehhez csak annyi köze van az itt leírt pörköltnek, hogy azzal is lehet kombinálni, mint sok mással. Ez szerintem valakinek a házireceptje lehet akárhol is, ehhez nem kell mégcsak Donauschwabnak se lenni.
Ez így van. Mindenfélét tehetünk a speclire, sajtot, önteteket, még tokányt vagy pörköltféléket is. Nálunk nokedli a neve, bár az eredeti Nockerl-receptek édes tésztával készülnek...