Paradicsom ivólé
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

10 kg paradicsomhoz:
1 pici fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1-1 ek összeaprított zeller- és petrezselyemzöld,
3 teáskanál cukor,
1,5 teáskanál só,
1 evőkanál citromsav,
szalicil


A paradicsom önmagában is fantasztikusan összetett, fűszeres ízű gyümölcs, ezért sokaknak talán még ez a ´vékony´ fűszerezés is túlzásnak tűnhet:
Mosd meg alaposan a hozzávalókat. A paradicsomot csumázd ki, vágd négybe és paradicsomdarálón daráld meg. A többi hozzávalót (még a zöldeket is) finomra összeaprítva szintén ledarálhatod a paradicsomdarálón, de vigyázva, hogy a paradicsom közé keverd, magában nem viszi el a daráló.
Keverd meg alaposan, hogy a só és cukor feloldódjon, és hagyd állni 10 percig, kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
Ezután forrald gyenge lángon 5-8 percig, és még forrón szedd nem túl szűk szájú üvegekbe, tegyél a tetejére minden üvegbe késhegynyi szalicilt, zárd le jól, és tedd szárazdunsztba.

Télen príma, finom, üdítő vitaminforrás.
1 kg paradicsomból kb. 7 dl lé készíthető.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Én így csinálom.
Első megjelenés: 2009.08.24. Utoljára frissítve: 2010.01.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-25 07:25:23 - 6.31)
Hozzászólások:

Sancho (2012-05-27 12:47:00):
Nyáron ilyennel savanyítom a töltöttkáposztát. Vagyis, inkább feljavítom az ízét. Bloody-Mary-nek is elsőosztályú, jóféle lengyel vodkával.

Megjegyzés a recepthez