Kondásmáj
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg disznómáj (borjú, v. marha is jó),
15 dkg tarhonya,
15 dkg zöldborsó,
2 db vöröshagyma,
3 db paradicsom,
3 db zöldpaprika,
zsír, pirospaprika, só


A májat megtisztítom, megmosom és kisujjnyi hosszú, ceruzavastag csíkokra vágom. Sós vízben megfőzöm a zöldborsót, leszűröm és félreteszem. Megpirítom, és a zöldborsó főzőlevével puhára párolom a tarhonyát.
Forró zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, ráteszem a csíkokra vágott paprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot, és addig pirítom, míg a paprika meg nem puhul.
Ekkor felhevítem, ráteszem a májat, és sűrűn kevergetve megsütöm. Megsózom, meghintem pirospaprikával és belekeverem a zöldborsót.
A tarhonyára szedve tálalom, savanyú dinnyével kínálom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tarhonya
 savanyú dinnye
 resztelt máj
 gombás máj

Forrás: Réges-régi szakácskönyv alapján.
Első megjelenés: 2009.03.25. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 19 órája (2024-04-24 06:53:34 - 2.04)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez