Zöldbabos marhatokány
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg marhapacsni,
2 közepes fej vöröshagyma,
40 dkg vágott zöldbab,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
1 dl fanyar vörösbor,
só, bors, pirospaprika


A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral.
A (sárga hüvelyű) zöldbabot vágd 4 cm-es darabokra és akkor keverd el benne, ha a hús már félig puha.
Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel.
Ezután a tejfölt keverd el két teáskanál liszttel, tedd a húshoz és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Én nem szoktam savanyúságot enni hozzá, de van, aki úgy szereti.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli
 párolt rizs
 temesvári sertésborda
 zöldbabgulyás

Forrás: A Temesvári sertésborda alapján kreáltam, bevált.
Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 hete (2024-03-27 11:52:40 - 1.03)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez