Hozzávalók: |
Elkészítés: |
12 darabhoz: 4 dl tej, 2 tojás, 24 dkg rétesliszt, zsír, só, cukor |
A palacsinta nemzeti eledelünk (bár Bukovinából került a Monarchiába), még nem találkoztam emberrel, aki ne szerette volna valamilyen formában; különféle gyümölcslekvárokkal, sajttal-sonkával, fahéjas reszelt almával töltve, vagy édes akácvirággal, durvára reszelt almával kevert tésztából. Édes bodzavirággal is ettem már; a méheket megelőzve, a bodzavirágot szárastól kell levágni, majd jól megmosva, leszárítva, igen sűrű palacsintatésztába jól megmártva, bő, forró zsiradékban kisütve, fahéjas-vaníliás porcukorral meghintve... Mmmm, máris éhes vagyok! Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes. |
Nem szoktam cukrot tenni a tésztába, csak egy csipetnyi sót. Inkább a töltelék adja meg az ízét.
A tészta nem lesz édes ennyi cukortól, a cukor csak ízfokozónak van benne. Töltelék ide vagy oda, jobb lesz az összhatás, próbáld ki.