Petrezselymes újkrumpli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg aprószemű újkrumpli,
10 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,



Az újkrumplit alaposan megsikáljuk, ha vastag a bőre, sóban kissé ledörzsöljük és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Ideális esetben ez azt jelenti, hogy kettévágjuk :-)
Forró, bő vajban pirosra sütjük, ügyelve, hogy a krumplidarabok ne fedjék egymást, mert akkor szétfő, szétomlik. Ezért ritkábban keverjük, és vigyázva, minél kevésbé törjük össze. Ha megsült, szűrőlapáttal kiszedjük a tálalóedénybe, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és csak ekkor sózzuk.
Nagyon finom, a vajtól ízes és illatos köret.
Öreg krumpliból kicsit másképp kell csinálni.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes krumpli
 újkrumpli sülten, Mutter módra

Forrás: Anyám így csinálta, bevált.
Első megjelenés: 2009.01.11. Utoljára frissítve: 2011.05.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-04-17 14:45:59 - 3.71)
Hozzászólások:

Sancho (2011-12-18 12:05:00):
Nagyon fájintos dolog!

Megjegyzés a recepthez