Petrezselymes krumpli
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

80 dkg krumpli,
8 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,



A krumplit alaposan megsikáljuk és sós vízben feltesszük főni. Forrástól számított 10-20 percig főzzük, akkor jó, amikor a vékony kés könnyedén kicsúszik a megszúrt a krumpliból.
Kicsit hűtjük, megpucoljuk, és nagyobb (kb. 3 cm-es) kockákra vágjuk, és beleborítjuk a forró vajon megfuttatott, apróra vágott petrezselyembe. Azonnal sózzuk, és 4-5 percig közepes lángon óvatosan kavarjuk, vigyázva, minél kevésbé törjük össze a krumplit.
Szaftos húsokhoz könnyű köret.
Vigyázat, újkrumpliból másképp csináljuk!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli

Forrás: Régi szakácskönyv nyomán.
Első megjelenés: 2009.01.11. Utoljára frissítve: 2009.01.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 órája (2024-04-26 12:43:39 - 3.85)
Hozzászólások:

Sancho (2011-06-02 13:27:00):
Be kell vallanom, hogy ez a kedvenc köretem.

Megjegyzés a recepthez