Gombaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg gomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl, 2 dl húslé,
3 dkg zsír, 2 kávéskanál liszt,
2 evőkanál reszelt tészta,
ételízesítő, bors, pirospaprika, petrezselyem


A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni.
Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, némi (2 késhegynyi) pirospaprikát, majd a tejfölt, jó alaposan, ezután öntsd fel a húslével és annyi vízzel, hogy elég legyen.
Ha felforrt, tedd bele a tésztát és a petrezselymet, így főzd kb. 10 percig és kész a finom leves. Laskagomba esetén tovább kell főzni, akár félórán túl is. Ha nincs reszelt tésztád, a bolti házi tarhonya is megteszi.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: reszelt tészta

Forrás: Anyám csinálta hasonlóan.
Első megjelenés: 1998.09.21. Utoljára frissítve: 2008.11.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 hete (2024-04-10 21:00:23 - 1.67)
Hozzászólások:

MARGO (2015-01-24 12:15:00):
JOL HANGZIK!! MEGCSINALOM KOSZI!

Megjegyzés a recepthez