Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
50 dkg gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, 2 kávéskanál liszt, 2 evőkanál reszelt tészta, ételízesítő, bors, pirospaprika, petrezselyem |
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, némi (2 késhegynyi) pirospaprikát, majd a tejfölt, jó alaposan, ezután öntsd fel a húslével és annyi vízzel, hogy elég legyen. Ha felforrt, tedd bele a tésztát és a petrezselymet, így főzd kb. 10 percig és kész a finom leves. Laskagomba esetén tovább kell főzni, akár félórán túl is. Ha nincs reszelt tésztád, a bolti házi tarhonya is megteszi. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
JOL HANGZIK!! MEGCSINALOM KOSZI!