Fasirt
(húspogácsa)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg disznóhús (comb, lapocka, tarja),
3 tojás,
1 közepes fej vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
3-4 vizes zsemlye,
pirospaprika, só, őrölt bors, piros arany, mustár, zsemlemorzsa


A húst megtisztítjuk, az inakat, hártyákat odaadjuk a macskának, a többit megdaráljuk.
A zsemléket langyos tejben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk és ledaráljuk. Ha nem kapunk vizes zsemlyét, házi kenyér is megteszi, inkább, mint ezek a pettyezett talpú, pillekönnyű, olajtól bűzlő valamik, amiket egyre több lelkiismeretlen pék nem átall zsemlének nevezni.
A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát sóban péppé törjük.
Az egészet összekeverjük, hozzákeverjük ízlés szerint a fűszereket (mustárt csak két kávéskanálnyit!) és a tojásokkal együtt, kézzel jól (minél keményebbre) összegyúrjuk. Ha nem elég száraz és kemény, óvatosan adagoljunk hozzá zsemlemrozsát.
Kézzel egyforma pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró zsírban kisütjük mindkét oldalán.
Akkor a legfinomabb, ha a hús fele marhából van. Apróra vágott gombát is tehetünk bele, és tojással töltött változata (stefánia) is roppantul finom.
Rizibizivel és céklasalátával kínáljuk.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rizibizi
 céklasaláta
 gombás fasirt
 stefánia szelet
 hamisfasirt

Forrás: Anyám repertoárjából.
Első megjelenés: 2001.01.04. Utoljára frissítve: 2009.03.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-21 13:46:10 - 1.86)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez