Zöldséges marhasült
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet marha fehérpecsenye,
15 dkg kolozsvári szalonna,
2-3 fehér- és sárgarépa,
2-3 közepes fej vöröshagyma,
1 dl fehérbor, fél dl konyak,
2 dkg zsír, 1-2 csipet bors,
só, vegeta, magyaros sült fűszerkeverék,
2 ek mustár, 1 ek paradicsompüré





Tipikusan olyan étel, amit agyagedényben (római tál, römertopf, pataki tál) érdemes elkészíteni. Persze tepsiben is príma, ha elfelejtettük legalább egy óra hosszat hideg vízben áztatni az agyagtálat.
A marhahúst 1,5 cm vastagon felszeleteljük, megfűszerezzük (bors, pici mustár, paradicsompüré, só, vegeta). A szalonnát kis kockákra felaprítjuk, és kizsírozott tepsi alján elterítjük. Erre egy réteg lesózott hagymakarikát terítünk, majd rá a húsokat, szorosan egymás mellé. Lefedjük fél centi vastag hagymakarikákkal, lesózzuk, rá vékony karikára vágott fehérrépát terítünk, azt is lesózzuk, erre hosszában félbevágott sárgarépákat teszünk, és hát persze, hogy azt is lesózzuk. Ezután aláöntünk 1 dl savankás fehérbort pici konyakkal, csipetnyi magyaros sült keverékkel megbolondítva.
Előmelegített sütőben, fólia alatt, 2 óra hosszat pároljuk mérsékelt lángon, végül nagyobb lángra állítva, fél órára kitakarva készre sütjük.
Puha félbarna kenyérrel, esetleg krumplipürével, savanyú paprikával, fanyar vörösborral kínáljuk.
Vigyázat, meglehetősen laktató!
De milyen finom...



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré

Forrás: Fekete Laci, világhírű erőevő mesteri pályaművének kifőzdés átirata.
Első megjelenés: 2008.10.19. Utoljára frissítve: 2009.09.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-03-26 18:23:22 - 3.74)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez