Bakonyi szelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 nagy szelet hús,
35 dkg gomba,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 dl tejföl, 2 dl húslé,
3 dkg zsír, liszt, őrölt kömény,
ételízesítő, bors, pirospaprika


A hússzeleteket (sertéskaraj, libamell) verd ki húskalapáccsal és sózd meg. Forró zsírban süsd pirosra és tedd félre.
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a hús zsírján, tedd rá a vékony szeletekre vágott gombát, borsozd meg vékonyan, szórd meg ételízesítővel, kevés őrölt köménnyel, tegyél bele 2 gerezd sóban tört fokhagymát és addig párold, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két kávéskanál lisztet, egy kávéskanál pirospaprikát, majd a tejfölt, öntsd fel a húslével, és párold még 10 percig.

Nokedlivel tálald, a húst és a nokedlit öntsd le bőven a gombapörkölttel. Bármilyen savanyúság illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: nokedli

Forrás: A régi Bakony étterem specialitása volt.
Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.01.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 órája (2014-08-21 17:40:41 - 6.35)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez