Savanyú dinnye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 kg kis zöld dinnye
babérlevél, szemesbors, mustármag, torma, borkén, szalicil, só, ecet, cukor


Szép kis dinnyéből végy kb. 3 kilót, mosd meg alaposan és tedd egy nagy üvegbe.
Tegyél bele néhány babérlevelet, 20-30 egész borsot, ugyanannyi mustármagot, három-négy hosszanti szeletre vágott tormát, fél mokkáskanál borként.
Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le sós-ecetes-cukros (cukorból nagyon kevés kell!), forrásban levő lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből. Tegyél minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy porrá tört aszpirint is. Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt).
6-8 hét múlva fogyasztható.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 savanyú paradicsom
 hordós vegyes savanyúság
 Misi bácsi savanyúja
 céklasaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.
Első megjelenés: 2008.08.13. Utoljára frissítve: 2009.12.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 7 órája (2024-04-26 13:36:41 - 4.58)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez