Párolt káposzta
(dinsztelt káposzta)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fel lila káposzta,
kb. 8-12 dkg kristálycukor,
4-6 ek 20%-os ecet,
3 dkg zsír, só, köménymag



A jó öreg dinsztelt káposztához egy kis fej lila káposztát megtisztítok, külső leveleit eldobom, megmosom, négyfelé vágom, torzsáját kivágom és vékonyra felszeletelem.
Forró zsíron megpárolom, fedő alatt, vékonyan lesózva, pár csipet egész köménnyel.
Amikor félig megpuhult, megcukrozom és puhára párolom.

Rengeteg cukor kell hozzá (kb. 25-30 teáskanál), ecetből 4-6 evőkanál 20%-os elegendő. Az ízesítést érdemes fokozatosan végezni, nehogy túl agresszív legyen: kicsit ízesítek, jól elkeverem, várok pár percet, megkóstolom és így, több lépésben. A cukrot bármikor hozzáadhatjuk, de az ecet a végére maradjon, amikor már a káposzta kellően megpuhult.

Finomat készíthetünk fehér káposztából is, vagy vegyesen, fele-fele arányban a fehér és piros színűből.
Szárazabb, sovány sültekhez, fasirthoz, disznótoros mellé sült- vagy kiskocka krumplival kiváló.
Prímán fagyasztható is.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sültkrumpli
 kiskocka krumpli
 fasirt
 disznótoros

Forrás: Anyámtól tanultam.
Első megjelenés: 2000.05.21. Utoljára frissítve: 2009.06.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 hete (2024-03-28 17:00:43 - 3.76)
Hozzászólások:

Pataki Zoltánné (2013-01-20 15:48:00):
Elkészítettem és nagyon finom lett.:))

Kifőzdés (2013-01-20 21:54:00):
Örülök, hogy ízlett. Köszönöm a dícséretet, gyere máskor is!

Megjegyzés a recepthez