Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
1 kis fel lila káposzta, kb. 8-12 dkg kristálycukor, 4-6 ek 20%-os ecet, 3 dkg zsír, só, köménymag |
A jó öreg dinsztelt káposztához egy kis fej lila káposztát megtisztítok, külső leveleit eldobom, megmosom, négyfelé vágom, torzsáját kivágom és vékonyra felszeletelem. Rengeteg cukor kell hozzá (kb. 25-30 teáskanál), ecetből 4-6 evőkanál 20%-os elegendő. Az ízesítést érdemes fokozatosan végezni, nehogy túl agresszív legyen: kicsit ízesítek, jól elkeverem, várok pár percet, megkóstolom és így, több lépésben. A cukrot bármikor hozzáadhatjuk, de az ecet a végére maradjon, amikor már a káposzta kellően megpuhult. Finomat készíthetünk fehér káposztából is, vagy vegyesen, fele-fele arányban a fehér és piros színűből. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Elkészítettem és nagyon finom lett.:))
Örülök, hogy ízlett. Köszönöm a dícséretet, gyere máskor is!